Akoestische panelen op maat

De modulaire akoestische panelen van AcoustiComfort zijn zeer doeltreffend en performant.

De hoge kwaliteit van onze Belgische productie zorgt voor een enorme akoestische verbetering. AcoustiComfort® is je partner voor een aangename werkomgeving. Op elk vlak. En dat mag je letterlijk nemen.

Een kern van hout en gerecycleerd katoen en een afwerking in akoestisch textiel. Zo gaan duurzame esthetiek en akoestische topprestaties hand in hand. Dit resulteert in een uitgebreid productengamma en oplossingen op maat.

Akoestische panelen plafond

Op de hoogte die u wenst en met dubbele demping: pak het geluid aan bij de bron.

Akoestische wandpanelen

Akoestiek verbeteren en met een leuk accent aan de muur? Creëer een inspirerende werkplek.

Akoestische scheidingswanden

Een scherm tussen twee werkplekken. Vaarwel visuele en auditieve afleiding.

Akoestische wanden kantoor

Zeer efficiënt maar ze moeten voldoende hoog zijn. Gewoon vastklemmen op het bureau en klaar.

Mobiele akoestische wanden

Al onze akoestische scheidingswanden zijn eveneens beschikbaar in een mobiele versie.

Contact & Offerte

Heeft u nog een vraag? Wilt u graag onze visie op uw werkplek? Vrijblijvende offerte op maat.

Inspiratie

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

     

    Bekijk hier de Privacy Policy

     

    Akoestische panelen voor een productieve kantoorruimte

    De luxe van een stillere werkplek

    Moderne kantoren zijn niet alleen licht en luchtig, maar meestal ook mooi uitgevoerd met gladde materialen. Ze hebben wel één groot nadeel: een negatieve impact op het akoestisch comfort. Grote gladde oppervlakken veroorzaken nagalm. Dit zorgt voor schelle geluiden, stoort kantoorwerkers in hun concentratie en maakt gesprekken en meetings moeilijk verstaanbaar. Performante akoestische panelen (de panelen van AcoustiComfort zijn ontworpen en geproduceerd in België) lossen die akoestische problemen definitief op. Uw medewerkers zullen het verschil meteen merken.

    Wat is de oorzaak van nagalm?

    Bij de inrichting van moderne kantoren maken architecten en designers graag gebruik van harde, gladde materialen. Denk aan grote glaspartijen die daglicht moeten binnenbrengen, keramische tegelvloeren, muren in gipswand, metalen systeemplafonds en glimmende bureauoppervlakken. Het effect is oogstrelend, maar vaak rampzalig voor de oren.

    Wat zijn de gevolgen van nagalm op de werkvloer?

    Die zijn allesbehalve positief. In een ruimte met veel gladde oppervlakken klinken geluiden om te beginnen harder en scheller in de oren. Bellende collega’s, gekwetter aan de koffiemachine, ratelende printers,… allemaal samen veroorzaken ze veel decibels, zeker in grotere landschapskantoren.

    Zijn er nog andere negatieve gevolgen van galm?

    Lawaai is niet alleen schadelijk voor het gehoor. Ook het algemeen welzijn van uw medewerkers lijdt eronder. In een ruimte die akoestisch niet op punt staat, zijn gesprekspartners moeilijker verstaanbaar. Het is vermoeiend als mensen constant de oren moeten spitsen om te volgen wat er gezegd wordt. Bij online meetings wordt het probleem nog veel sterker ervaren, omdat microfoons zeer gevoelig zijn voor nagalm. Aangenaam is anders.

    Hoe kan het akoestisch comfort verbeterd worden?

    De oplossing klinkt eenvoudig en is dat eigenlijk ook: rust de kantooromgeving uit met materialen die de geluidsgolven afremmen en zo de galm onderdrukken. In een thuissituatie gebeurt dat met tapijten en gordijnen. Voor het kantoor bestaan er oplossingen op maat, zoals akoestische panelen, akoestische scheidingswanden en akoestische bureauschermen.

    Hoe dempen akoestische panelen de galm?

    De akoestische panelen van AcoustiComfort zijn gemaakt uit extreem absorberende materialen die de geluidsgolven optimaal afremmen en ‘opslorpen’. Dat is het grote verschil met gladde oppervlakken, die het geluid net weerkaatsen. De volle kern en voldoende grote massa versterken dit effect nog.

    Kan je in elke kantoorruimte dezelfde akoestische panelen gebruiken?

    AcoustiComfort heeft een gamma met verschillende soorten van panelen ontwikkeld. Zo is er een oplossing op maat mogelijk voor elke situatie: van het grootste landschapskantoor tot de kleinste kantoorhoek, van een laag systeemplafond in een nieuwbouw tot een hoog sierlijstenplafond in een oud herenhuis,…

    Waarop moet men letten bij de installatie van akoestische panelen?

    Een belangrijke vuistregel is: geluid demp je zo dicht mogelijk bij de bron. Anders waaieren de geluidsgolven al breed uit voor ze de panelen bereiken. Neem bijvoorbeeld een akoestisch plafondpaneel boven een vergadertafel. Dit paneel moet dicht genoeg boven de tafel geïnstalleerd worden om efficiënt te zijn, maar mag ook geen claustrofobisch gevoel geven aan de mensen die eronder zitten te vergaderen. Kies je voor wandpanelen, dan worden die best gelijkmatig over de wanden verdeeld. In ruimtes met evenwijdige muren worden dergelijke panelen ook best niet recht tegenover elkaar geplaatst. AcoustiComfort werkt voor elke situatie de beste oplossing uit, op maat van uw kantoorruimte en wensen.

    Wat is de esthetische impact van deze akoestische panelen?

    AcoustiComfort is topkwaliteit ontworpen en geproduceerd in België. Elk paneel is afgewerkt met een stevige en duurzame hoes van akoestisch textiel. Die is was- en wisselbaar en beschikbaar in een brede waaier van kleuren. Zo kunt u de panelen als harmoniërende designelementen gebruiken of net een heel nieuwe look geven aan uw bestaande kantoorruimte. Er bestaat voor elke situatie een oplossing die even doeltreffend als esthetisch is.