MOBIELE AKOESTISCHE PANELEN OP MAAT

Mobiele akoestische panelen

Steeds meer bedrijven schakelen, in veel gevallen versneld onder invloed van de Covid pandemie, over naar een hybride vorm van werken waarbij thuiswerk afgewisseld wordt met aanwezigheid op kantoor. Ten gevolge daarvan bouwen heel wat ondernemingen op termijn de vierkante meters kantoorruimte af. Door de combinatie van een toenemende behoefte aan flexibiliteit en een beperktere beschikbare oppervlakte aan kantoorruimte ontstaat er een spanningsveld.

VOOR FLEXIBELE WERKPLAATSEN

Om de nog beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten is flexibiliteit een must. Die flexibiliteit heeft dan zowel betrekking op de benodigde oppervlakte als op de functie van de overgebleven kantoorruimte, die zowel als vergaderruimte, werkplek, privacy-ruimte dienst moet kunnen doen. Elk van deze functies vereist een ander akoestisch klimaat. De manier bij uitstek om hiermee om te gaan is het gebruik van mobiele akoestische scheidingswanden.

EENVOUDIG TE (VER)PLAATSEN

Het inzetten van mobiele akoestische panelen biedt vele voordelen. Een grote ruimte kan op die manier in een handomdraai worden opgedeeld in verschillende kleinere ruimtes. Door hiervoor mobiele akoestische panelen te gebruiken zal de akoestiek in de gecreëerde ruimtes in sterke mate geoptimaliseerd worden.

kwalitatieve materialen

Door de volle kern van de akoestische scheidingswanden zal de geluidsdoorslag gevoelig verminderen, het akoestisch absorberend materiaal van 4 cm dikte aan beide zijden van de wanden zal bovendien een belangrijk gedeelte van het geluid absorberen op voorwaarde dat de wanden voldoende hoog zijn. Een hoogte van 180 cm resulteert in voldoende oppervlakte om van akoestisch absorberend materiaal te voorzien. Om steeds een perfecte mobiliteit van de akoestische panelen te garanderen werkt AcoustiComfort met hoogwaardige wielen van de Duitse fabrikant Tente.

akoestische schuifwanden

Akoestische wanden kunnen ook als schuifwand, bestaande uit enkele bewegende delen, geïnstalleerd worden. Door het wegschuiven van de panelen wordt tijdelijk een grotere ruimte gecreëerd of wordt een akoestische afsluitbare doorgang tussen verschillende ruimtes mogelijk.

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

   

  Bekijk hier de Privacy Policy

   

  Mobiele akoestische panelen

  Mobiele panelen staan op wielen of kunnen als schuifwand geïnstalleerd worden. Ze zijn de ideale akoestische oplossing voor het ultraflexibele kantoor van vandaag.

  Waarom mobiele akoestische panelen?

  Flexibiliteit is het buzz-woord in de hedendaagse kantoorinrichting. Door covid kwam hybride werken in een stroomversnelling: werknemers wisselen dagen op kantoor af met thuiswerk. Daardoor konden werkgevers het aantal vierkante meters kantoorruimte terugschroeven. Tussen die twee zit een spanningsveld: een toegenomen nood aan flexibiliteit versus minder beschikbare oppervlakte. Die laatste moet bovendien voor verschillende functies ingezet kunnen worden: stille werkplek, telefoonhoek, vergaderruimte, feestzaaltje,… Er is dus vraag naar ruimtelijke én functionele flexibiliteit, met telkens een aangepast akoestisch klimaat.

  Het antwoord: mobiele akoestische panelen. Die kan je gebruiken om een grote ruimte in een handomdraai op te delen in verschillende kleinere ruimtes, met een functie naar keuze. Bovendien wordt het akoestische comfort in die nieuwe ruimtes sterk verbeterd.

  Hoe functioneren mobiele akoestische panelen?

  De mobiele akoestische panelen hebben een volle kern uit hout en gerecycleerd katoen. Voldoende massa is belangrijk om de geluidsdoorslag maximaal te verminderen. Rond die kern zit akoestisch absorberend materiaal van 4 cm dikte, aan beide zijden van de panelen. Of de geluiden nu van links of rechts komen: ze worden optimaal afgeremd en geabsorbeerd. Zo hebben de werknemers geen last van elkaars conversaties en activiteiten.

  Hoe hoog moeten de mobiele panelen zijn?

  Een hoogte van 180 cm levert voldoende oppervlakte om geluidsgolven te absorberen. Dat formaat biedt meteen ook extra privacy voor de werknemers.

  Wat betekent ‘mobiel’ in de praktijk?

  Om ze vlot te kunnen verplaatsen, zijn deze akoestische panelen onderaan uitgerust met hoogwaardige wielen van de Duitse fabrikant Tente ( www.tente.com/nl-be). Die staan garant voor jarenlang onbekommerd gebruik.

  Bieden de mobiele panelen nog andere mogelijkheden?

  De akoestische panelen kunnen ook als schuifwand geïnstalleerd worden, bestaande uit enkele bewegende delen. Schuif de panelen uit elkaar en creëer je in een handomdraai een grotere ruimte. Met gesloten panelen krijg je dan weer verschillende ruimtes met een geluidsisolerende afsluitbare doorgang.

  Zijn mobiele panelen dé oplossing voor galm en andere akoestische overlast?

  Voor deze mobiele panelen geldt hetzelfde als voor scheidingswanden en bureauschermen: in ruimtes met lage, harde plafonds volstaan ze niet altijd om de akoestische problemen te verhelpen. In combinatie met akoestische plafondpanelen en/of wandpanelen moet dat zeker wel lukken.

  Hoe esthetisch zijn die mobiele panelen?

  AcoustiComfort laat al zijn producten in eigen land ontwerpen en produceren. Ze zijn beschikbaar in veel kleuren. U kunt dus spelen met verschillende stijlen. Door een mobiel paneel in een verrassende kleur binnen te rollen, kunt u in één klap de hele ruimte een make-over geven. Of u houdt het subtiel. Dan merkt niemand op dat er iets veranderd is. Ze zullen het verschil wel horen!