AKOESTISCHE PLAFONDPANELEN OP MAAT

Akoestische plafondpanelen

Klinkt jullie ruimte erg hol, is er veel echo? Is de spraakverstaanbaarheid laag, en dit vooral bij een hoge bezettingsgraad?

TEVEEL STOREND LAWAAI?

Dit wijst erop dat er te weinig akoestisch absorberend materiaal werd gebruikt bij de aankleding en de inrichting van de ruimte. Over het algemeen heeft men dan een hard plafond (beton of gipsplaten) harde wanden (dikwijls glas) en een harde vloer.

OPLOSSING OP MAAT

Het plafond akoestisch absorberend maken is in dat geval de meest voor de hand liggende oplossing om te komen tot een aangenamere akoestische beleving. In de meeste ruimtes is het plafond immers het grootste reflecterende oppervlak. Hierdoor kunnen belangrijke hoeveelheden akoestisch absorberend materiaal worden toegevoegd. Het plaatsen van akoestische plafondpanelen is in dat geval de ideale oplossing. Zowel in open-space kantoren als in afgesloten kantoorruimtes zorgen akoestische plafond elementen voor een belangrijke verbetering.

DE IDEALE PLAATSING

Voor akoestisch absorberende elementen geldt steeds de regel: dempen doet u zo dicht mogelijk bij de bron. Omwille daarvan worden de panelen idealiter dan ook recht boven de belangrijkste geluidsbronnen gehangen. Boven vergadertafels en burelen dient men er wel op te letten dat de panelen voldoende hoog hangen om geen beklemmend gevoel te creëren.

ELEGANT EN FLEXIBEL

De mooi afgewerkte akoestische plafondpanelen van AcoustiComfort worden daarom niet tegen het plafond bevestigd. Ze zweven zeer elegant aan dunne staalkabels. Zo positioneert u ze dichter bij de geluidsbron, de hoogte kan u heel eenvoudig altijd zelf achteraf nog aanpassen indien nodig. Voor een maximaal dempend effect zijn de akoestische plafondelementen van AcoustiComfort zowel aan de boven- als aan de onderzijde akoestisch absorberend, waardoor ze zowel naar boven als naar beneden absorberen. Hierdoor dient niet het volledige plafond te worden volgehangen met panelen.

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

     

    Bekijk hier de Privacy Policy