AKOESTISCHE SCHEIDINGSWANDEN OP MAAT

Akoestische scheidingswanden

Grote open ruimtes vormen heel dikwijls een akoestische uitdaging. Een goede oplossing om de akoestiek in grote ruimtes te verbeteren bestaat erin de ruimte op te delen in kleinere ruimtes, door hoekjes te creëren. Hiervoor zijn de akoestische scheidingswanden van AcoustiComfort de ideale oplossing. De volle kern van het paneel zorgt ervoor dat het geluid veel minder hoorbaar is in de naastgelegen ruimte, het absorberend materiaal aan beide zijden verlaagt het niveau van de geluidsdruk zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het paneel.

AKOESTISCHE RUIMTE INRICHTEN

De volle kern van de akoestische scheidingswanden zorgt voor een gevoelige vermindering van de geluidsdoorslag. Door het plaatsen van akoestische scheidingswanden in een open ruimte mag men echter niet verwachten dat de aan elkaar grenzende ruimtes op die manier akoestisch van elkaar geïsoleerd zijn.

KWALITATIEF MATERIAAL

Het akoestisch absorberend materiaal van 4 cm dikte aan beide zijden van de wanden zal een belangrijk gedeelte van het geluid absorberen op voorwaarde dat de wanden voldoende hoog zijn. Een hoogte van 180 cm zorgt voor afdoende absorberend materiaal. Wenst men echter volledige privacy dan zullen enkel volledig van elkaar gescheiden ruimtes de oplossing zijn, waarbij men in elk geval voldoende aandacht moet besteden aan akoestische isolatie.

PLAATSING

Door op strategische plekken scheidingswanden te plaatsen kan men wel veel van de storende geluiden van collega’s, van kantoor apparaten, radio’s … tot een aanvaardbaar niveau herleiden.

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

     

    Bekijk hier de Privacy Policy