AKOESTISCHE SCHEIDINGSWANDEN OP MAAT

Akoestische scheidingswanden

Grote open ruimtes vormen heel dikwijls een akoestische uitdaging. Een goede oplossing om de akoestiek in grote ruimtes te verbeteren bestaat erin de ruimte op te delen in kleinere ruimtes, door hoekjes te creëren. Hiervoor zijn de akoestische scheidingswanden van AcoustiComfort de ideale oplossing. De volle kern van het paneel zorgt ervoor dat het geluid veel minder hoorbaar is in de naastgelegen ruimte, het absorberend materiaal aan beide zijden verlaagt het niveau van de geluidsdruk zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het paneel.

AKOESTISCHE RUIMTE INRICHTEN

De volle kern van de akoestische scheidingswanden zorgt voor een gevoelige vermindering van de geluidsdoorslag. Door het plaatsen van akoestische scheidingswanden in een open ruimte mag men echter niet verwachten dat de aan elkaar grenzende ruimtes op die manier akoestisch van elkaar geïsoleerd zijn.

KWALITATIEF MATERIAAL

Het akoestisch absorberend materiaal van 4 cm dikte aan beide zijden van de wanden zal een belangrijk gedeelte van het geluid absorberen op voorwaarde dat de wanden voldoende hoog zijn. Een hoogte van 180 cm zorgt voor afdoende absorberend materiaal. Wenst men echter volledige privacy dan zullen enkel volledig van elkaar gescheiden ruimtes de oplossing zijn, waarbij men in elk geval voldoende aandacht moet besteden aan akoestische isolatie.

PLAATSING

Door op strategische plekken scheidingswanden te plaatsen kan men wel veel van de storende geluiden van collega’s, van kantoor apparaten, radio’s … tot een aanvaardbaar niveau herleiden.

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

   

  Bekijk hier de Privacy Policy

   

  Akoestische scheidingswanden

  Met scheidingswanden kan een grotere kantoorruimte in één moeite in kleinere units opgedeeld en akoestisch sterk verbeterd worden.

  Waarom akoestische scheidingswanden?

  Grote open ruimtes vormen een akoestische uitdaging op zich, zeker als er veel collega’s samenwerken. Geluidsoverlast is dan onvermijdelijk, want al die mensen moeten overleggen, telefoneren, typen, printen en aan de koffiemachine bijpraten over het weekend of de examens van de kinderen. Het is normaal menselijk gedrag, dat wel verrassend veel geluidshinder veroorzaakt. Het gevolg: concentratieverlies, vermoeidheid en meetings waarin de deelnemers elkaar nauwelijks nog begrijpen.

  Een mogelijke oplossing is om de ruimte op te delen in kleinere units en werkhoeken. Dat kan met behulp van akoestische scheidingswanden. In één moeite creëer je zo meer rust en privacy voor de medewerkers.

  Hoe functioneren scheidingswanden?

  Scheidingswanden doen in een grote kantoorruimte wat geluidswanden langs een autosnelweg doen: het geluid verdwijnt niet helemaal, maar wordt wel sterk afgeremd en tot op een comfortabel niveau teruggebracht. De panelen zelf hebben een volle kern, samengesteld uit hout en gerecycleerd katoen. Dit zorgt voor voldoende massa om het geluid van de buren minder hoorbaar te maken. Bovendien zijn de scheidingswanden rondom bekleed met absorberend materiaal van 4 cm dikte. De geluiden van elke kleinere kantoorunit worden zo optimaal opgevangen en gedempt, langs de voor- én de achterkant van de panelen.

  Zijn scheidingswanden de ultieme oplossing voor akoestische problemen?

  Het eerlijke antwoord is: niet altijd. Wie volledige privacy en perfect akoestisch comfort wil, zal moeten investeren in nieuwe, stevig geïsoleerde wanden die de ruimtes helemaal van elkaar scheiden. Dat is natuurlijk niet altijd haalbaar of wenselijk. Akoestische scheidingswanden zijn een dankbare tussenoplossing, omdat ze de geluidsdoorslag gevoelig verminderen.

  Een tweede bedenking: akoestische plafond- en wandpanelen blijven de eerste optie om galm en geluidshinder te temperen. Pas dan wordt gekeken of akoestische scheidingswanden de oplossing zijn, al dan niet in combinatie met plafond- en wandpanelen. Zonder die laatste kan het dempende effect van de scheidingswanden tenietgedaan woreen door de weerkaatsende geluidsgolven.

  Waar komen de scheidingswanden?

  Dat wordt beslist in overleg met de vragende partij en na een akoestische studie. Eén ding staat vast: plaats de scheidingswanden op de juiste strategische plaatsen, en je maakt komaf met veel storende geluiden van collega’s en kantoorapparatuur.

  Hoe hoog moeten de scheidingswanden zijn?

  In een akoestisch best case scenario: van vloer tot plafond. Maar meestal is dat niet wenselijk en is het ook geen must. In de praktijk volstaat een hoogte van ca 200 cm om de geluiden afdoende te dempen, zeker omdat werknemers hun job in de regel zittend aan een bureau doen. Die 200 cm laat ook nog wat ruimte vrij tussen de bovenkant van de scheidingswanden en het plafond. Anders dreigt het een claustrofobische bedoening te worden.

  Is dit een esthetische oplossing?

  De akoestische scheidingswanden zijn functioneel én ze zien er goed uit. Ze zijn ontworpen in België en worden ook in eigen land geproduceerd, in een breed palet van sobere en felle kleuren. Er is keuze te over om er iets moois van te maken. Misschien kunt u de mogelijkheden samen met uw medewerkers bespreken? Dat zal dan de laatste meeting zijn met weergalmende stemmen en weerkerende wablieft?-vragen…