AKOESTISCHE BUREAUSCHERMEN OP MAAT

Akoestische bureauschermen

Geluid dempen doe je optimaal zo dicht mogelijk bij de geluidsbron.

Daarom zijn akoestische bureauschermen een zeer goede keuze in een kantooromgeving. Geen enkel ander paneel kan zo dichtbij de geluidsbron geplaatst worden. Men dient evenwel rekening te houden met mogelijke geluids-reflectie tegen het plafond, dit effect manifesteert zich voornamelijk bij lage harde plafonds. Vandaar dat akoestische bureauschermen het beste renderen in combinatie met akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond.

AFMETINGEN

De volle houten kern van de AcoustiComfort bureauschermen zorgen voor een minimale geluids overdracht naar de tegenover-gezeten persoon. Het akoestisch absorberend materiaal van 4 cm dikte aan beide zijden van de wanden zal bovendien een belangrijk gedeelte van het geluid absorberen op voorwaarde dat de wanden voldoende hoog zijn. Een hoogte van 60 cm dient als minimum gehanteerd te worden, zoniet zal de functie ervan het scherm beperkt blijven tot het visuele. Een goed functionerend akoestisch bureauscherm dient een stuk boven de hoofden uit te steken van de personen aan weerskanten van het scherm.

MEER RUIMTE MET BUREAUSCHERMEN

Dankzij de plaatsing van voldoende hoge bureauschermen kunnen er in dezelfde ruimte meer werkplekken gecreëerd worden, zonder daarbij afbreuk te doen aan het comfort, zowel visueel als akoestisch.

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

   

  Bekijk hier de Privacy Policy

   

  Akoestische bureauschermen

  Bureauschermen zorgen voor privacy en ze kunnen vlak naast de geluidsbron geplaatst worden – ideaal om geluidsgolven op te vangen en te dempen.

  Waarom akoestische bureauschermen?

  Het eerste gebod bij gebruik van akoestische panelen, wanden of schermen: geluid demp je zo dicht mogelijk bij de bron. Anders worden de geluidsgolven al in de ruimte verspreid voor ze het akoestisch materiaal bereiken. Daarom hangt een akoestisch plafondpaneel bijvoorbeeld zo dicht mogelijk boven de bureau- of vergadertafel.

  Net om die reden zijn akoestische bureauschermen zeer geschikt voor een kantooromgeving. Even vooruit of achteruit schuiven, en je plaatst het scherm zo dicht als je wil bij de bureautafel. Komen er bureaus bij of verdwijnen er? Wil je de kantoorruimte een nieuwe indeling geven? De vergadertafel een metertje opschuiven? Dat is allemaal geen probleem: akoestische bureauschermen zijn flexibel en verschijnen, verdwijnen, verschuiven of verhuizen gewoon mee.

  Hoe functioneren akoestische bureauschermen?

  Voldoende massa is een eerste voorwaarde om geluidsgolven te neutraliseren. Daarom hebben de AcoustiComfort bureauschermen een volle houten kern. Aan beide zijden van die kern zit 4 cm akoestisch absorberend materiaal, dat het geluid afremt en opslorpt – de tweede voorwaarde voor efficiënte akoestische oplossingen.

  Hoe hoog moet zo’n bureauscherm zijn?

  Hoog genoeg, anders doet het niet wat het moet doen: zoveel mogelijk geluid absorberen. Reken op minimum 140 cm. Vanaf die hoogte steken de bureauschermen uit boven de hoofden van de mensen die aan weerszijden ervan aan het werk zijn.

  Hebben bureauschermen nog andere voordelen?

  In één woord: privacy. In sommige jobs zijn nieuwsgierige ogen niet welkom. Met een bureauscherm is het alleen de bevoegde persoon die inkijk heeft in vertrouwelijke dossiers en documenten, en niet de koerier of een toevallige passant. De medewerker kan niet alleen in stilte zijn job doen, maar wordt ook afgeschermd van storende visuele prikkels.

  Een tweede voordeel is dat je extra werkplekken kunt creëren in de beschikbare ruimte, zonder afbreuk te doen aan het visueel en akoestisch comfort van de medewerkers.

  Zijn bureauschermen een totaaloplossing voor akoestische problemen?

  Soms wel, maar soms ook niet. Zeker in kantoren met lage en harde plafonds kan er overlast zijn door geluidsreflectie tegen het plafond. Akoestische bureauschermen alleen kunnen dit niet oplossen. In dergelijke gevallen renderen ze het best in combinatie met akoestische plafondpanelen of een akoestisch systeemplafond.

  Zijn ze mooi, die bureauschermen?

  Net als alle producten van AcoustiComfort zijn de akoestische bureauschermen ontworpen en vervaardigd in België en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. U kunt het sober houden, met bescheiden en onopvallende kleuren, of verwijzen naar uw huiskleuren, of gedurfde kleurrijke interieuraccenten leggen. Dan vind je Frank terug achter het knaloranje scherm en zit Rune links van het fuchsia-roze scherm. Hopelijk in een passende outfit…