AKOESTISCHE MUURPANELEN OP MAAT

Akoestische muurpanelen

Wanneer men in een minder grote ruimte last heeft van nagalm, van een holle klank is het zeker aangewezen om voor akoestische wandelementen te kiezen. In tegenstelling tot plafonds, die dikwijls wel een akoestische functie hebben, vormen muren in elke ruimte een belangrijke bron van akoestische weerkaatsing, van nagalm. Door toegenomen plaatsing van glazen wanden is het probleem nog meer uitgesproken. De combinatie van akoestische wandpanelen met akoestische plafond panelen of een akoestisch systeem plafond is de meest ideale oplossing, maar is echter niet altijd uitvoerbaar.

GESCHIKT VOOR ELKE RUIMTE

Een belangrijk voordeel van akoestische wandpanelen is het feit dat zij niet raken aan de ruimtelijke beleving en daardoor geschikt zijn voor quasi elke ruimte.
 

PLAATSING AKOESTISCHE PANELEN

Voor akoestische wandpanelen geldt dezelfde regel als voor plafondpanelen, dempen doe je best zo dicht mogelijk bij de geluidsbron om te vermijden dat de geluidsgolven reeds breed zijn uitgewaaierd in de ruimte alvorens de panelen te bereiken. In ruimtes met evenwijdige muren plaats je de wandpanelen idealiter niet recht tegenover elkaar, op die manier worden er met hetzelfde aantal panelen meer weerkaatsingen geabsorbeerd. De panelen worden best op een gelijkmatige manier verdeeld over de volledige muren. Plaats de akoestische panelen op een zulk danige manier dat het geluid er zo direct mogelijk op valt. Met ander woorden, een akoestisch paneel achter een deur die meestal openstaat heeft weinig nut.

GEEN NAGALM MEER

De achterkant van kantoorkasten vormen dikwijls een afscheiding in kantoorruimtes. Daar deze achterkant bijna steeds is uitgevoerd in hard materiaal veroorzaakt dit bijkomende nagalm. Hieraan kan eenvoudig verholpen worden door tegen de achterkant van de kast een akoestisch wandpaneel te monteren. Door het creatief combineren van verschillende kleuren creëer je bovendien een leuke eyecatcher.

Plan een kennismakingsgesprek

Bent u benieuwd naar wat Acousticomfort voor u kan betekenen? We lichten het graag toe. Laat uw contactgegevens achter zodat we u kunnen contacteren voor een afspraak!

     

    Bekijk hier de Privacy Policy