TEVREDEN KLANT IN DE KIJKER

Een grote verandering in een kleine ruimte

Beyers® – taking coffee further – is de grootste koffiebranderij die België rijk is. Sustainability staat hoog op de agenda van de specialist in private label-koffie en duurzaamheid kent net als koffie vele uitingsvormen.

“Hoewel we binnen die context in de eerste plaats focussen op traceerbare koffie, koolstofneutrale oplossingen en verpakkingen die composteerbaar of minstens recycleerbaar zijn, leunt een aangename werk- en vergaderruimte vanzelfsprekend ook aan bij het bredere thema”, zegt Quality & Organisation Manager Tim Zwijsen. “Een relatief kleine ruimte van pakweg 3,5 op 3 meter liet wat dat betreft te wensen over: de akoestiek was er ronduit slecht, met te veel galm en geluid dat van de tegelvloer naar de systeem- en gipswanden kaatste en net zo snel terug leek te keren. Het was lastig om met meer dan één persoon in die ruimte aanwezig te zijn of zelfs maar te telefoneren. Tot op het punt dat het zaaltje eigenlijk zo vaak mogelijk gemeden werd, wat natuurlijk ook geen oplossing is.” 

Akoestische plafondpanelen en akoestische wandpanelen

De installatie van akoestische plafondpanelen en akoestische wandpanelen aan één zijde transformeerde de kleine ruimte en maakte er opnieuw een graag gebruikte werkomgeving van. “Het gaat om een gevoelige verbetering, zoveel is zeker. Het comfort ligt een pak hoger dan eerder en onze werk- en vergaderruimte heeft inderdaad duidelijk aan populariteit gewonnen. Ze wordt veel vaker gebruikt en zowel tijdens overlegmomenten als wanneer er getelefoneerd wordt, kan dat nu op een aangename, rustige manier. Eén gipsplaatwand en het plafond bekleden met akoestische panelen, volstond om een belangrijke verbetering te realiseren en maakte van een beperkte ruimte die niet populair was opnieuw een volwaardig werk- en vergaderzaaltje.”

“De samenwerking met AcoustiComfort® verliep stipt, correct en naar alle tevredenheid.”

Dat Beyers® als een van de grootste koffiebranders geen huishoudnaam is, heeft alles te maken met het feit dat ze in hoofdzaak op de private label-koffiemarkt actief zijn. Meer dan negentienduizend ton afgewerkte koffieproducten per jaar maak je niet zomaar en al helemaal niet voor derden die rekenen op expertise, flexibiliteit en wendbaarheid. Het hoeft niet te verwonderen dat ook goede afspraken er gewaardeerd worden. “Net als het feit dat we voor een relatief kleine opdracht beroep op hen konden doen”, aldus Tim Zwijsen. “De samenwerking met AcoustiComfort® verliep zeer vlot. Na het opmeten hier ter plaatse volgde al snel een offerte en de bestelling. AcoustiComfort® liet vervolgens weten wanneer ze kwamen, bleek stipt op tijd en na enkele uren was alles geïnstalleerd. Naar alle tevredenheid, mag ik zeggen.”

Overlegmomenten werden onmogelijk door de aanwezigheid van te veel galm en geluid in de vergaderruimte. De installatie van AcoustiComfort® plafondpanelen en wandpanelen transformeren een ruimte en maken er een aangename werkomgeving van.

Lees ook wat deze tevreden klant te zeggen heeft

Een kantoorruimte met slechte akoestiek is nefast voor de productiviteit. Met AcoustiComfort wandpanelen creëer je makkelijk een aangename werkplek.