TEVREDEN KLANT IN DE KIJKER

Genieten van chocolade én een prima akoestiek

Concept Chocolate vervaardigt artisanale topchocolade en verwent bezoekers in een gerenoveerd industrieel pand in Schaarbeek. De minimalistische look van het gebouw zorgde meteen voor een visueel wauw-effect, maar helaas ook voor een belabberde akoestiek en tuitende oren. De plafondpanelen van AcoustiComfort brachten redding, vertelt zaakvoerder Maxime Pliester.

In België zijn er wel meer chocolatiers die topkwaliteit produceren. Wat Concept Chocolate anders maakt? Dat lees je in de naam: het concept.

Maxime Pliester: “De cacaobonen in onze chocolade worden gemaakt van de beste cacaobonen en komen uit een ethisch programma: de plantages worden duurzaam beheerd en de boeren correct betaald. Ook onze focus is bijzonder. We maken heel vaak gepersonaliseerde producten, op maat van de klant. Denk aan een fototoestel in chocolade voor Nikon, of een chocolade kopie van de Olympische medailles voor het Belgisch hockeyteam.”

15.000 bezoekers per jaar

Veel keukengeheimen hebben ze niet bij Concept Chocolate, integendeel. Ze doen niets liever dan bezoekers ontvangen en onderdompelen in de edele kunst van de Belgische chocolade.

Maxime Pliester: “Alles is mogelijk: een geleid bezoek, een degustatie, workshops, teambuildings,… We krijgen elk jaar 15.000 bezoekers over de vloer. Daar zitten scholen, verenigingen en bedrijven bij uit heel België, en toeristen uit alle hoeken van de wereld. Rondleidingen zijn mogelijk in twaalf talen. De gids spreken in een micro en het geluid wordt versterkt via luidsprekers aan de muren.”

Machines en toeristen

Dat geluid heeft hen wel de nodige hoofdbrekens bezorgd, geeft Maxime toe. “Dit is een oud industrieel gebouw met twee verdiepingen, op 300m². Toen ik de zaak overnam, stond het pand vol materiaal en machines. Ik koos voor een renovatie in een witte, minimalistische stijl. Keep it simple! Die nieuwe look had wel een nefaste impact op de akoestiek. De geluiden weerkaatsten tegen de wanden en de plafonds. In het atelier moesten de medewerkers bijna roepen om boven de machines uit te komen en zich verstaanbaar te maken. Als ze er dan ook nog eens een groep van vijftig luidruchtige toeristen langskwam… (lacht) Nu kan ik ermee lachen, maar het was echt niet aangenaam. Medewerkers gingen soms met hoofdpijn naar huis.”

Frisse kop

Concept Chocolate bood dus de magie van Sjakie in de chocoladefabriek, maar voor de soundtrack waren er geen Oscars weggelegd. Maxime vond de oplossing voor zijn tuitende oren bij AcoustiComfort. “Na het meten van de nagalm was hun advies was om akoestische panelen aan het plafond te monteren. Ik moet zeggen: het verschil is indrukwekkend. Onze medewerkers gaan ’s avonds met een frisse kop naar huis. En ik zie de oudere, wat hardhorige bezoekers niet meer zo fronsen omdat ze uitleg niet kunnen volgen.”

akoestische plafondpanelen

Strak en wit

Maxime is ook tevreden met de strakke, witte look van de plafondpanelen. Die past naadloos bij het uitgepuurde interieur van het pand. “De meeste mensen merken zelfs niet op dat ze er hangen. We zijn ze nu nog aan het testen. Het is best mogelijk dat we aanvullend nog voor enkele wandpanelen gaan, om het geluid nog beter te krijgen. We merken nu pas wat we al die tijd gemist hebben.”

Lees ook wat deze tevreden klant te zeggen heeft

Een kantoorruimte met slechte akoestiek is nefast voor de productiviteit. Met AcoustiComfort wandpanelen creëer je makkelijk een aangename werkplek.