TEVREDEN KLANT IN DE KIJKER

Communicatie mogelijk houden en storend geluid wegfilteren

Met de plaatsing van zes horizontale plafondpanelen en een resem verticale exemplaren kregen de medewerkers van Fine Dining en Livinguit Geel een zo goed als nieuwe keuken en open werkruimtes ter beschikking. Rustiger, minder storend, minder vermoeiend en allround veel aangenamer.

Fine Dining en Living is een ambitieuze onderneming in volle groei. Samen met een omzetstijging van 50% zagen ze ook het aantal medewerkers en teams toenemen. “En dan is het belangrijk dat we een omgeving bieden waarin mensen zich in alle rust en met voldoende concentratie aan hun taken kunnen wijden”, legt financieel verantwoordelijke en medebestuurder Jonas Vandecruys uit. “Alleen in een comfortabele omgeving kunnen we onze groeiplannen verderzetten.”

Twee akoestische ingrepen drongen zich op. “Onze middagpauzes verloren zienderogen hun aantrekkingskracht omdat onze eigen keuken uit een harde vloer en verder vooral veel beton is opgetrokken. De galm en de versterking van geluid die daar het niet zo aangename gevolg van waren, zorgden er eigenlijk voor dat onze medewerkers steeds vaker uitweken en alternatieven gingen opzoeken. Nochtans is een gezamenlijk rust- en eetmoment een positief gebeuren. Of dat zou het moeten zijn.”

Zes plafondpanelen: dag en nacht verschil

“Samen met AcoustiComfort® kwamen we tot de conclusie dat de installatie van zes plafondpanelen dé oplossing was. Het akoestisch absorberend materiaal maakt een wereld van verschil. Ik stel vast dat de harde ruimte met het daarbij horende geluid veel aangenamer en rustiger geworden is. Tijdens het project verliepen onze contacten bovendien op een leuke en aangename manier. Service en communicatie zijn bij AcoustiComfort® duidelijk op hetzelfde niveau als hun akoestische plafondpanelen en dan is het nog eens zo aangenaam werken.”

Verticale plafondpanelen tussen bureau-eilanden

Niet enkel tijdens de middag maar ook daarvoor en daarna kon de akoestiek een niveau hoger getild worden. In dit geval komt dat praktisch neer op het geluid een niveau lager brengen en de installatie van een aantal verticale plafondpanelen tussen de bureau-eilanden leverde instantresultaat op. Ook bijFine Dining en Living delen collega’s open ruimtes en wanneer de customer service aan de lijn hangt met een klant terwijl de verkoopafdeling een korte meeting wil beleggen, durft dat al eens tot een spreekwoordelijke soep leiden. En nu is die soep in de keuken best aangenaam te nuttigen, rond de bureaus was marge voor verbetering.

“Ik stel vast dat de harde ruimte met het daarbij horende geluid veel aangenamer en rustiger geworden is.”

Jonas Vandecruys: “Hoewel de verticaal geplaatste plafondpanelen niet aansluiten en geen complete wand vormen – wat de open ruimte meteen enorm zou begrenzen – is het effect overduidelijk. Net als in onze keuken maakt deze akoestische oplossing vooral komaf met het storende geluidsaandeel. Iedereen kan nog altijd perfect communiceren maar je kan jezelf makkelijker focussen op datgene waarmee jij bezig bent. Er is meer rust. En dat leidt tot een productievere dag en een algemeen gevoel dat een pak aangenamer is dan wanneer je een hele dag in een vermoeiende en luide omgeving werkt. Missie geslaagd dus.”

Een kantoorruimte waar collega’s open ruimtes delen kan leiden tot een luide omgeving en onrust. De AcoustiComfort® plafondelementen maken komaf met het storende geluidsaandeel.

Lees ook wat deze tevreden klant te zeggen heeft

Een kantoorruimte met slechte akoestiek is nefast voor de productiviteit. Met AcoustiComfort wandpanelen creëer je makkelijk een aangename werkplek.