TEVREDEN KLANT IN DE KIJKER

De boardroom van Katoen Natie klinkt goed

Katoen Natie is een logistieke dienstverlener die wereldwijd actief is in uiteenlopende sectoren. Dat daar af en toe een vergadering bij komt kijken, is logisch.

In hun vestiging in Singelberg in Kallo gebruikt commercieel assistente Net Phoonsap samen met haar team daarvoor graag de boardroom op de vierde verdieping.

“Alleen vergde dat tot voor kort best een inspanning. De echo in de relatief grote ruimte was behoorlijk de moeite en misschien nog storender: het geluid in de zaal en de geluiden buiten de zaal liepen in elkaar over. Onze collega’s konden de vergaderingen dus volgen zonder fysiek in de ruimte te zijn en omgekeerd. Geen ideale situatie.” De oplossing werd gezocht en gevonden bij AcoustiComfort®, dat in dit specifieke geval voor een totaaloplossing koos.

De galm in de boardroom is een heel pak minder dan voor de installatie van de akoestische panelen en de rest van de verdieping hoeft niet langer noodgedwongen mee te volgen met de vergadering.

Glaspartijen weerkaatsen geluid

Op 28 juni 2022 installeerde een vierkoppig team van AcoustiComfort® in de grote boardroom op de vierde verdieping in Kallo een combinatie van geluidsabsorberende wandpanelen en plafondpanelen. Een aantal glaspartijen – doorgaans verantwoordelijk voor een groot deel van de akoestische weerkaatsing en dus veel nagalm – kregen een akoestische wand, net zoals het plafond en de zijde waar de schermen hangen. Een drietal andere vergaderruimtes op een lagere verdieping werden uitsluitend met akoestische plafondpanelen uitgerust. Met positief resultaat in alle gevallen, aldus Net. “Absoluut. Met mijn team maken we graag gebruik van de grote boardroom en zowel tijdens een meeting als daarna merken we sinds de installatie van de wand- en plafondpanelen een zeer duidelijk verschil. De extra isolatie van de ruimte valt onmiddellijk op. De galm in de boardroom is een heel pak minder dan voor de installatie en de rest van de verdieping hoeft niet langer noodgedwongen mee te volgen met de vergadering. Wanneer je nadien terug naar je eigen bureau trekt en daar met de ‘gewone’ geluidsrealiteit geconfronteerd wordt, merk je nog eens wat een verschil de combinatie van akoestische panelen oplevert.”

Het resultaat zijn meetings die comfortabeler verlopen. “Zonder anderen te storen, zonder zelf gestoord te worden en minder belastend voor de aanwezigen.” Ook over de samenwerking met AcoustiComfort® is Net enthousiast. “Ik ben tevreden. Zeer tevreden zelfs. In één voormiddag kwamen ze alles installeren, op een nette en correcte manier. Professioneel en met oog voor detail. Het feit dat zaakvoerder Geert bij elke ontmoeting persoonlijk aanwezig was, is zeker ook een pluspunt.”

‘Our people make the difference’ is de slagzin van Katoen Natie en diezelfde mensen genieten in Singelberg alvast van een betere akoestiek.

Lees ook wat deze tevreden klant te zeggen heeft

Een kantoorruimte met slechte akoestiek is nefast voor de productiviteit. Met AcoustiComfort wandpanelen creëer je makkelijk een aangename werkplek.