TEVREDEN KLANT IN DE KIJKER

Lunchen zonder storende nagalm

Sweco Belgium, met hoofdzetel in Brussel, stelt ongeveer 1800 medewerkers tewerk in elf kantoren. De bewuste, gedecentraliseerde keuze om lokale expertise te koppelen aan grote, internationale projecten leidt de voorbije jaren tot een indrukwekkende groei en dan mag – nee, moet! – alles perfect klinken.

“Ik heb als Facility Manager één adres als het over akoestische ingrepen gaat: AcoustiComfort®.”

Facility Manager Alain De Backer laat er weinig twijfel over bestaan. “Sweco Belgium maakt deel uit vanEuropa’s grootste ingenieurs- en adviesbureau. Maar liefst 17.500 ingenieurs, ontwerpers en andere specialisten bouwen overal ter wereld aan de toekomst en dat mag letterlijk begrepen worden. Het nadenken over – onder andere – infrastructuur, industrie, stadsontwikkeling en energievraagstukken vraagt ook effectief energie en dus biedt de vierde verdieping van het Hasseltse Sweco-kantoor plaats aan een cafetaria waar medewerkers de innerlijke mens kunnen versterken.”

Akoestische plafondpanelen versus tapijt

Het industriële karakter van het gebouw en de geluiden die eigen zijn aan een middagpauze met voldoende volk, vormen evenwel zelden het perfecte recept. “Integendeel: met een pvc-vloer, een stalen plafond, harde gepleisterde wanden en een extra glazen wand tussen cafetaria en kantoren waren hier alle ingrediënten aanwezig om er een wel heel erg lawaaierige ‘doos’ van te maken. Je hoorde alle gesprekken aan alle tafels maar je verstond eigenlijk niets, dat vat het nog het best samen. “

Ooit leek een tapijtvloer de oplossing maar een eetruimte bleek niet de perfecte omgeving daarvoor. Alain: “Het complete kantoorgebouw werd recent vernieuwd en toen hebben we vanzelfsprekend ook in het cafetaria zoveel mogelijk akoestische maatregelen genomen: nieuwe meubels en planten reduceren sindsdien een deel van het geluid maar de nood om het allemaal ook onderhoudsvriendelijk te houden, legt grenzen op. In dit geval betekende de plaatsing van akoestische plafondpanelen een perfecte aanvulling.”

“De akoestische plafondpanelen reduceren – meetbaar en aantoonbaar – tot 40% van de nagalm.”

Meetbare verbetering van 40%

Het resultaat is overduidelijk hoorbaar, volgens Alain: “Zodra je de ruimte binnenstapt, merk je het. Zeker als je de eerdere situatie ooit mocht ervaren. Vandaag kan je perfect een gesprek volgen, zonder storende achtergrondgeluiden of galm.” Ter info: het menselijke oor is het meest gevoelig voor geluidsenergie in de middenfrequentie (500 tot 4000 Hertz) en daar reduceren de akoestische plafondpanelen – meetbaar en aantoonbaar – tot 40% van de nagalm.

“AcoustiComfort®-zaakvoerder Geert heeft geweldig goed naar ons geluisterd, kwam ter plaatse kijken, deed de nodige testen en ging mee in ons verhaal. Dat verliep in twee stappen: boven de hoge, lang tafel – die ook buiten de middagpauze dienst doet – installeerde het AcoustiComfort®-team zes akoestische plafondpanelen die een overduidelijke verbetering betekenden. Hoewel van bij de start duidelijk was dat we nóg betere resultaten konden boeken door ook boven de ronde tafel akoestische plafondpanelen te bevestigen, hebben we de eerste situatie even zo willen ervaren. Ik ben blij dat Geert ons daarin wou volgen en dat hij ons met geduld, goed advies en uiteindelijk ook een tweede plaatsingsronde helemaal ter wille is geweest. AcoustiComfort® heeft ons fantastisch begeleid, op een aangename en zeer vriendelijke manier. Het was een zeer fijne samenwerking en heb als Facility Manager maar één adres als het over akoestische ingrepen gaat: AcoustiComfort®.”

Conversaties voeren in de cafetariaruimte van Sweco Belgium was bijna onmogelijk door de nagalm. Door plafondpanelen te plaatsen is dat probleem voorgoed van de baan.

Lees ook wat deze tevreden klant te zeggen heeft

Een kantoorruimte met slechte akoestiek is nefast voor de productiviteit. Met AcoustiComfort wandpanelen creëer je makkelijk een aangename werkplek.